Minipaarden

De Haerhagen is niet een SVR-camping met een boerenbedrijf, ook al is ze gelegen in het landelijke buitengebied van Doornspijk. Wel hebben wij hobbymatig een paar minipaarden op het naastgelegen weiland waar we veulens mee fokken. Een geboorte en nieuw jong leven is altijd prachtig om te zien en we zoeken een passend huisje voor de nieuwe dieren. Op verzoek laten we u graag kennismaken met de dieren en beantwoorden we uw vragen. De dieren zijn niet geschikt om op te rijden. We maken we regelmatig een wandeling met enkele dieren in de regio.

Minipaarden vallen onder een apart stamboek (NMPRS) en zijn geen pony's of shetlanders. Het doel in de fokkerij is een groot paard met de juiste verhoudingen in minimaat. Daarin worden falabella's, amerikaanse minipaarden, appaloosa's, welshpony's en in voorgaande lijnen shetlandpony's gekruist tot het gewenste resultaat. Er ontstaat een minipaardje met een fijn rustig karakter geschikt voor gezelschap, grondwerk, therapie en het rijden voor een wagentje. Ook de kleurcombinatie's en patronen zijn zeer uitgebreid, meer dan bij de standaard ponyrassen.

Hieronder foto's van veulens in de jaren dat we op de Haerhagen met plezier bezig zijn geweest. Veel dieren zijn geboren en verkocht dus zult u bij ons niet herkenbaar terug zien.

In 2018 een jaar zonder veulens maar wel met veel sneeuwpret.

vVvfQOxebdXNwPddedMQKjX6

Appaloosahengst Florencio zorgde in 2017 voor 3 mooie zonen die naar de Chronicles of Narnia hun namen kregen: Haerhagen's Aslan, Haerhagen's Caspian en Haerhagen's Mr. Beaver.

Geboorte CaspianViolette + Florencio 12-6-2016Haerhagen's Mr. BeaverHaerhagen's Aslan april 2017

In 2016 geeft de falabellavader Titan ons 3 mooie veulens; Haerhagen's Miracle of Life, Haerhagen's VIP, Haerhagen's touched by an Angel. Veulen Lily Rose overlijd helaas na een aantal weken. Merrieveulen Parish word aangekocht en komt de merries versterken.

mirre-rosabella-juni-2016angel-juni-2016

Het dierenvoorjaar in 2015 op de Haerhagen begint al op 2e Paasdag. Kimy krijgt haar veulen Haerhagen's Easter Elize.

 Haerhagen's Easter Elizewidth=

Geboren in 2013 en 2014 Haerhagen's Quick Surprise. De appaloosavader Nooitgedacht van Veldzicht gaf ons Haerhagen's Sunrise Surprise en Haerhagen's Surprising Amira.

Geboren Haerhagen's Quick Surprisefoto550-bvuefk3q nov-2014-amira1-1e-weeksunny-okt-2014-10