Minipaarden

Haerhagen’s Miracle of Life

Op de Haerhagen zijn er minipaarden en fokken we hobbymatig af en toe een veulen. Jong leven is altijd prachtig om te zien en voor de dieren wordt een goed nieuw huisje gezocht. Minipaarden vallen onder een apart stamboek (NMPRS) en zijn geen pony’s of shetlanders. Het doel in de fokkerij is een groot paard met de juiste verhoudingen in minimaat. Daarvoor worden diverse ponyrassen gekruist tot het gewenste resultaat. Ze zijn niet geschikt om op te rijden. Er ontstaat een minipaardje met een rustig karakter geschikt voor gezelschap, grondwerk, therapie en het rijden voor een wagentje. Regelmatig gaan we met hen wandelen in de omgeving. De kleurcombinatie’s en patronen zijn uitgebreid. We laten hen graag met u kennismaken en beantwoorden uw vragen.

jong geleerd is ……..
wennen aan …….

Hieronder foto’s van een aantal van onze merries en/of veulens die op de Haerhagen geboren zijn. Sommigen zijn verkocht en zult u bij ons niet terugzien.

de eenjarige Welshmerrie Sarah
komt in 2019
2018 sneeuwpret in een dikke laag
dat is geen soortgenoot
2017 appaloosahengst Florencio
zoon Haerhagen’s Mr. Beaver
Haerhagen’s Aslan

Appaloosahengst Florencio van de Ponyhoeve geeft 3 zonen in 2017 genoemd naar de Chronicles of Narnia.

de geboorte van Haerhagen’s Caspian

Haerhagen’s Caspain

In 2016 geeft de falabellavader Titan ons 4 veulens; Haerhagen’s Miracle of Life, Haerhagen’s VIP, Haerhagen’s touched by an Angel. Veulen Lily Rose overlijd helaas na een aantal weken. Merrieveulen Parish word aangekocht.

mirre-rosabella-juni-2016
angel-juni-2016

Het dierenvoorjaar in 2015 begint al op 2e Paasdag. Kimy krijgt haar dochter Haerhagen’s Easter Elize.

 Haerhagen's Easter Elize
width=

Geboren in 2013 en 2014 Haerhagen’s Quick Surprise. De appaloosavader Nooitgedacht van Veldzicht gaf ons Haerhagen’s Sunrise Surprise en Haerhagen’s Surprising Amira.

Geboren Haerhagen's Quick Surprise
foto550-bvuefk3q
nov-2014-amira1-1e-week
sunny-okt-2014-10